De GGD teststraten worden afgebouwd. Jouw werk als Verpleegkundige óók?

Testen bij de GGD is niet meer nodig na een positieve zelftest (bron: NOS, maandag 11 april).

Het aantal testen bij de GGD liep de laatste tijd al terug: vorige week bleek het aantal GGD-testen met ongeveer een derde gedaald vergeleken met een week eerder. Ook meldt het RIVM geen cijfers meer in het weekend en op feestdagen over het aantal positieve coronatesten.

“We moeten er wel rekening mee houden dat we weer opvlammingen zullen krijgen van het virus”, zegt Tostmann. “Je kunt je voorstellen dat mensen weer meer zullen moeten testen als het virus rondgaat. Dit zal blijken als de lange termijn strategie straks wordt gepresenteerd.”

De epidemioloog hoopt dat een mogelijke opleving snel genoeg gemonitord kan worden. De overheid zal de verspreiding van het virus in de gaten houden door controle van het rioolwater, steekproeven en het aantal ziekenhuisopnames.

Testcapaciteit

De GGD houdt wel genoeg personeel om 30.000 testen per dag af te nemen, meldt voorzitter van de GGD GHOR Nederland André Rouvoet. “Al die mensen zullen we lang niet gebruiken, die zitten grotendeels even niets te doen”, zegt Rouvoet.

Het is nog de vraag hoelang die testcapaciteit in stand wordt gehouden. Vooralsnog heeft de GGD die opdracht wel gekregen vanuit het ministerie van Volksgezondheid. “Je kan niet tot in lengte van maanden de volledige capaciteit overeind houden”, zegt Rouvoet. Wel moet het volgens hem mogelijk blijven om snel op te kunnen schalen wanneer dat nodig is.

Merk jij dat jouw werk minder wordt?

Ben jij Verpleegkundige (Mbo/Hbo) en werk je bij de GGD als Vaccinatiemedewerker, Vaccinatiecoördinator, Testmedewerker/Tester of als Medisch Supervisor? Merk je dat je werkzaamheden minder worden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Meld je dan aan bij ons! Wij kijken graag met je mee naar een nieuwe stap in je carrière. Lekz is een werving- en selectiebureau in de zorg. Gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, maar wij werken landelijk. We hebben verschillende vacatures. De meeste vacatures die we hebben zijn in loondienst bij de organisatie, maar we hebben ook opdrachten op zzp/interim basis.

Je kunt je cv mailen naar info@lekz.nl. Een van onze consultants: Wouter, Denise, Peter of Lale neemt contact met je op over de mogelijkheden.

(Bron: NOS – online maandag 11 april 09:08)