Met zorg beantwoord

Antwoord op de meest gestelde vragen

Heb je een vraag over werken in de zorg? Hieronder hebben wij de vragen die wij het vaakst krijgen van onze kandidaten alvast voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

De mensen die bij Lekz werken, denken actief met je mee. Geven gratis advies, van studie tot mogelijke (toekomstige) functiemogelijkheden. Je goed helpen kiezen om een vervolgstap te kunnen maken die bij je past.

Je kunt bellen naar 073 614 40 73. Of een mail sturen naar info@lekz.nl. Ook kun je een WhatsAppje sturen naar: 0623425344. Wij zullen je zo spoedig mogelijk van dienst zijn.

Ja, Lekz heeft ook interim-opdrachten. Denk hierbij aan opdrachten als kwaliteitsverpleegkundige, teamleider of locatiemanager. Ook als we dit moment geen passende opdracht hebben ontvangen we graag je CV zodat we je snel kunnen benaderen in de toekomst. Stuur hiervoor je CV naar info@lekz.nl

Nee, niet bij Lekz zelf. We kunnen je wel adviseren over mogelijkheden elders of relevante websites.

Nee, we hebben vaste vacatures op werving- en selectiebasis. Dit betekent dat je direct in loondienst komt bij onze opdrachtgevers. Daarnaast hebben we ook interim-opdrachten. Deze vullen wij op zzp- of detacheringsbasis in.

Vaak voeren wij fysieke sollicitatiegesprekken in jouw regio. Wij spreken kandidaten over het hele land en verwachten niet dat kandidaten altijd naar Den Bosch komen. Daarom spreken we in de regio van de kandidaat af en voeren we het sollicitatiegesprek vaak bij een Van der Valk Hotel. Ook komt het wel eens voor dat we sollicitatiegesprekken voeren via Microsoft Teams of Whatsappvideo.

Ja! Vaak hebben wij vacatures specifiek voor de dagdiensten, avonddiensten of nachtdiensten. Klik hier voor onze vacatures.

Wij zijn een werving en selectiebureau en bemiddelen graag kandidaten. Wanneer we de naam van de organisatie vermelden in de vacature, kunnen kandidaten zelf solliciteren bij de organisatie. Dat is niet de bedoeling, omdat wij anders geen toegevoegde waarde hebben in de bemiddeling.

Ja, bijna altijd. We kijken niet alleen naar huidige mogelijkheden, maar óók naar toekomstige. Als je weet wat je uiteindelijk wilt gaan doen, kan het van belang zijn om nu al goed te kiezen om de kans te vergroten daar ook écht te komen.

Dan zullen wij binnen twee werkdagen contact met je opnemen en jouw cv en de vacature waarvoor je in aanmerking wilt komen bespreekbaar maken. Voor onze verdere werkwijze klik hier.

Dat gaat het snelst als je direct solliciteert op de vacature waarvoor je in aanmerking wilt komen. Klik hier voor onze vacatures.

Dat kan door onderin de nieuwsbrief op afmelden te klikken. Nadat je hierop hebt geklikt zal je geen nieuwsbrief meer ontvangen.

Klik hier voor het aanmelden van de nieuwsbrief. Als je naar beneden scrolt kun je jezelf aanmelden. Nadat je jezelf hebt aangemeld, zal je één keer in de maand een maling krijgen met de populaire vacatures.

De vacatures die op onze website staan (bijna) altijd open. Onderaan de vacature (kopje Solliciteren) staat ook altijd genoemd tot wanneer je kunt solliciteren.

Klik hier voor onze werkwijze.

We doen er alles aan om dat te voorkomen. Zelfs als een opdrachtgever wensen heeft die als discriminerend ervaren kunnen worden, zullen we dat bespreekbaar maken. Als er een goede verklaring voor is en het in het kader is van een afspiegeling van de maatschappij, dan kan het zijn dat we ons laten overtuigen.

Die worden zorgvuldig opgeslagen gedurende de sollicitatieprocedure. En aansluitend voor een periode van maximaal 5 jaar als je dat goed vindt. We kunnen je dan benaderen voor andere functies als je dat wilt. Onze bestanden zijn maximaal beveiligd en we proberen er alles aan te doen om dat zo te houden.

Dat waarderen we altijd! Mail je review naar info@lekz.nl en wij plaatsen deze met toestemming graag op onze website.

Ons hoofdkantoor zit in ’s-Hertogenbosch, niet meer dan dat. Als je ons wilt ontmoeten of wij jou, dan spreken we bijna altijd af op locatie. Er is altijd een restaurant, een v.d. Valk, een Starbucks etc. te vinden om in rust met je te overleggen. Je kunt ons vinden van Leeuwarden tot in Sittard, en van Amsterdam tot in Antwerpen toe.

Klik hier om te zien in welke schaal je valt afhankelijk van opleiding / ervaring.

Nee, die kans is niet groot. Een verpleegkundige mag alleen als zodanig werken, als ze BIG-geregistreerd is. Kijk voor meer informatie op www.bigregister.nl Voor bijvoorbeeld leidinggevende banen waarbij je geen ‘voorbehouden (verpleegkundige) handelingen hoeft te verrichten, is een registratie vaak minder van belang.

In de thuiszorg kom je bij mensen over de vloer. Je bent bezoeker in hun huis en werkt vaak alleen. Je werkt dan extramuraal, misschien ken je het woord. Als je intramuraal werkt, werk je in een woonzorgcentrum, een verpleeghuis. Mensen zitten daar omdat ze (tijdelijk) niet meer in hun eigen omgeving kunnen verblijven. In de meeste gevallen maak je onderdeel uit van een team en meestal werk je met meerdere collega’s tegelijkertijd.

Klik hier om precies te zien wat jouw doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van opleiding.

Klik hier voor onze blog over voorbereid gaan naar een sollicitatiegesprek.

Daar hebben wij een kant-en-klaar formulier voor. Klik hier om naar de pagina te gaan en het formulier te downloaden. Je hoeft het formulier alleen nog in te vullen en je hebt een goed cv!

Stuur gewoon je CV op en vraag digitaal hoe we tegen je switch en de mogelijkheden aankijken. Bellen mag ook hoor!

Er zijn een beperkt aantal functies waar dat mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan Helpende, of Voedingsassistente. Maar de meeste instellingen huren geen bedrijf zoals Lekz in, om dat bekend te maken. Daarvoor kan je beter de regionale jobsites in de gaten houden.