Lekz is ook fan van de thuiszorg!

Thuiszorg; leuker dan je denkt!

Stel je hebt zorg nodig. Ja jij!  Zie je jezelf al in een verpleeghuis? Of woonzorgcentrum?

Het is al heel wat als je afhankelijk bent van een professional die voor je zorgt. Wat is er dan mooier dan thuis de zorg krijgen die je nodig hebt? Gewoon in je eigen omgeving kunnen blijven wonen. Met je eigen spullen, je vertrouwde omgeving.

Wat het werken in de thuiszorg prachtig maakt:

Als je daaraan mee mag werken, weet je op voorhand al dat je klanten je dankbaar zijn. Een beter welkom is er niet! Oké, sommige mensen zijn zo gestructureerd, dat ze soms kunnen mopperen omdat je b.v. niet op de afgesproken tijd verschijnt maar net iets later. Maar de dankbaarheid voor het kunnen blijven wonen in je eigen vertrouwde huis, is het mooiste wat er is. Vaak ontstaat er ook een hechte band met je klanten!

  • Variatie in plek en activiteit!

Voor jou is het naast dankbaar werk, ook gewoon leuk om bij verschillende mensen in soms totaal andere huizen je werk te doen. Daarnaast is het werk zelf ook gevarieerd. Waar je de ene klant helpt het ADL-handelingen zoals wassen, aankleden etc., zo ben je bij een volgende klant bezig met verpleegtechnische handelingen. Juist in de afwisseling van plek, klant en diversiteit in werkzaamheden, maakt dat het nooit saai is/wordt.

Zeker als je er ook mensen met dementiële klachten tussen hebt zitten. Die zorgen soms helemaal voor verrassingen! Leuke en soms minder prettige?

  • Zelfstandig werken: is het niet eenzaam zonder team?

Voor of aansluitend na je werk, val je altijd terug op je team. Die doen immers dezelfde dingen. Elkaar raadplegen, je verhaal kwijt kunnen of echt inhoudelijk overleggen over de beste verpleegkundige aanpak, maakt dat je nooit eenzaam bent. Daarnaast ben je vaak niet alleen in het contact met de klant. Je hebt de klant zelf, zijn of haar familie, mantelzorgers en/of andere zorgverleners. Ook daar heb je de nodige contacten. Dus ook al werk je soms alleen, je bent altijd in contact met (vele) anderen. Het voordeel van het zelfstandig werken in de thuiszorg is dat je je eigen ding kan doen. Je rooster staat vast, maar veel kan je op je eigen manier inrichten!

  • Persoonlijk contact

Je komt in de vertrouwde omgeving van de cliënt en je kunt een nauwe band opbouwen. Je krijgt super veel vertrouwen, en dat is mooi. Als je er een paar dagen niet bent geweest, dan word je al gemist. De cliënten kijken echt naar je uit!

  • Werktijden

In overleg is er tegenwoordig steeds meer mogelijk. Vertel gewoon waar jij blij van wordt. Hoe je het werk het beste kan combineren met de andere dingen in je leven! Vaak is er meer mogelijk dan gedacht. In de thuiszorg werk je vaak ochtend- en/of avonddiensten. Heb je een voorkeur voor bepaalde diensten? Spreek het uit! Wij hebben namelijk ook vacatures voor Wijkverpleegkundigen, waarbij er alleen maar kantoortijden gewerkt wordt. Geen avond- en weekenddiensten dus.

  • Opleidingen en doorgroeimogelijkheden

De vacatures die wij hebben in de thuiszorg bieden verschillende opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Wil je bijv. doorgroeien en een mbo-v of hbo-v opleiding volgen? Dan is dat mogelijk! Ook kun je aandachtsvelder worden in de thuiszorg. Denk hierbij aan aandachtsvelden zoals; wondzorg, kwaliteit, teamprocessen, dementie en veel meer!

Kortom; Lekz is óók fan van de thuiszorg! Meld je aan, laat je cv achter en wij komen graag vrijblijvend met je in contact over de mogelijkheden! Of bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.