HOERA, vandaag is LEKZ 12 jaar geworden…

LEKZ is jarig! Precies 12 jaar geleden, begonnen we met de bemiddeling van verpleegkundigen en verzorgenden. Hoe dat zo kwam….?

Hoe het begon..

In 2002 waren we gestart als  MR Zorg. Dat stond voor Management Recruitment Zorg. In 2007 begon Jos de Blok steeds meer bekendheid te krijgen met Buurtzorg. Een concept waarbij het team zelf verantwoordelijk was. Een team zonder een leidinggevende dus. Maar ook zonder Jos, kregen we steeds meer vragen van zorginstellingen. Dat we managers konden bemiddelen was mooi, maar de nood en de behoefte aan verpleegkundigen (en verzorgenden) was eigenlijk groter dan die aan leidinggevenden. Of we dat óók konden? Dat leidde tot de start van LEKZ in juli 2007.

Die ontwikkeling zette zich na 2012 door. In eerste instantie hielden we MR Zorg én LEKZ beide in de lucht. Tegenwoordig is MR Zorg BV nog wel onze rechtspersoonlijkheid om eerlijk te zijn, maar LEKZ (lekker werken in de Zorg) is de enige naam waarmee we naar buiten treden. Nu al 12 jaar lang.

Het werken in de zorg

Is het werken in de zorg eigenlijk nog wel prettig? Dank zijn social media, delen zorgverleners steeds vaker mooie momenten die zij in hun werk meemaken. Natuurlijk is er wel eens wat te klagen. Blijft dat een intermediair zoals LEKZ, een uitstekende rol heeft in het goed communiceren van verwachtingen. Over en weer. Goed kiezen wat belangrijk voor je is. Bij opdrachtgevers goed doorvragen naar de realiteit van de werkzaamheden. Op dit moment loopt er binnen LEKZ zelfs een onderzoek naar Onboarding. Kunnen wij opdrachtgevers nog tips geven om mensen duurzaam te bemiddelen en in dienst te houden!

Kortom, na al die jaren hebben we nog steeds er veel plezier in ons werk. Naast plezier is het vooral de voldoening om een bijdrage te mogen leveren aan het excelleren van kandidaten en opdrachtgevers. Dus….nog maar 13 jaar en we gaan ons 25-jarig jubileum vieren. Duurt nog even, maar we hebben er nu al zin in!

Met dank aan al die mensen die LEKZ gemaakt hebben tot wat het nu is!

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én als parttime docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector. Peter is sinds 2004 directeur/senior Consultant van LEKZ.