ERKENNING voor de zorg – Prinsjesdag 2021

Op de achtergrond staat de radio aan. Het is nu donderdag 23 september en 11 uur. En gelukkig pikte LEKZ een mooi bericht op!

De politieke beschouwingen staan volop in het nieuws. Er was wat druk nodig, maar in het nieuws hoorde LEKZ dat het kabinet voornemens is om meer geld uit te trekken voor de mensen die in de zorg werken! Hé, hé…

LEKZ maakte zich al zorgen. Met gevaar voor eigen leven (corona) anderen helpen. Altijd maar klaarstaan om de kwaliteit van leven voor anderen zo hoog mogelijk te houden. En dan zo weinig erkenning krijgen. In eerste instantie hoor je dan dat de Eigen Bijdrage iets omhoog gaat. De salarissen gelijk blijven. De koopkracht nauwelijks beter wordt. En het leek in eerste instantie of het geld wat naar de zorg zou gaan, niet aan de medewerkers ten deel zou vallen. Dus wat een goed nieuws! Fijn dat er kamerbreed meer waardering is voor de zorgmedewerkers dan het Kabinet zelf.

Maar nu?

Geld is niet alles! Al krijg je een paar tientjes meer in de maand, jullie weten zelf ook wel dat het even prettig is. Maar het vergeet snel als je weer een overvolle dienst gedraaid hebt. Nog veel te veel mensen die in de zorgsector werken, overwegen op te stappen. Gewoon omdat ze op zijn. Of de balans tussen werk-privé helemaal uit beeld zien verdwijnen. De eerste Arbodiensten spreken al van Werkgeluk. Praat met je omgeving, je collega’s en vraag ze heel direct wat maakt dat hun dag goed is. Waar ze gelukkig van zouden worden?! Er is zo weinig voor nodig maar o zo vaak vergeten we dit soort simpele dingen te vragen.

Dus dank voor het gebaar. Maar wat LEKZ betreft; doorpakken. Meer tijd voor gesprek met elkaar. Elkaars geluk. Cliënten hebben niet alleen aandacht nodig!!

Elkaar inspireren, samen elkaars energie aanboren en herontdekken. Heerlijk toch? Alleen al als je het opschrijft. Nu nog doen! Alle plezier en succes daarbij!

 

 

 

LEKZ wenst je mooie weken/maanden toe!

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én als docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector. Peter is sinds 2004 directeur/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (Lekz) en óók in tijden van corona met plezier én geïnspireerd aan het werk!