Dag van de Arbeid! Op 1 mei vieren we dat

Een rechtvaardige samenleving, aandacht voor de waardigheid van de arbeidersklasse en betere arbeidsomstandigheden! Zo werd in 1888 (133 jaar geleden dus) de strijd ingezet. We kennen het nu nog als Dag van de Arbeid!

Arbeid 2021: tegenstellingen groter dan ooit!

Maar dit jaar? De verschillen zijn groter dan ooit. Geen werk, juist teveel werk, werk in de zorg en niet zonder risico’s, thuiswerken of juist alleen op een afgeschermde werkplek.

Waar in de begintijd de vakbonden een grotere rol speelden, zo ben je nu vaak overgeleverd aan je team. De organisatie en vooral aan jezelf! Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen zich alleen voelen, soms zelfs ongelukkig. Aantal depressieve klachten neemt nog altijd toe. Nu het nieuwe van beeldbellen er af is, lijken de gesprekken weer korter te worden en voor je gevoel soms nergens over te gaan (sorry collega’s). Het kan juist dan erg leuk zijn om nog eens na te denken hoe je het verschil kunt maken! Op internet en in de tijdschriften, zijn er genoeg tips over te vinden.

En in je werk?

De meeste mensen werken meer dan 50.000 uur in hun leven. Vaak meer. Zoek daarom vooral werk en een werkgever waar je zelf óók inspiratie opdoet en waar je met plezier naar toe gaat. Zonde van je tijd als je er ongelukkig loopt te zijn. Vrij naar Osho (goeroe); “Ongelukkig zijn is zelfs makkelijk”. Daag je zelf uit! Neem initiatief, blijf onderzoeken! Schrijf vooral op wat goed ging en waar je blij van werd. Dat levert allemaal een stuk meer op! En ga ook echt in gesprek over alternatieven waar je denkt meer groei en blijdschap te vinden!

87,4%

Als we het dan toch over arbeid hebben en ons eigen bedrijf; we zijn er erg trots op dat 87,4% van de door ons bemiddelde mensen, er na een half jaar nog zit. Dat is niet voor niks. Zij hebben hun uitdaging gevonden. Ons werk is alleen maar mooier geworden in de wetenschap dat je écht iets voor anderen betekend hebt. Ach, zo draagt iedereen haar of zijn steentje bij.

Wat mij betreft breiden we DE dag uit tot 365 dagen van de arbeid!

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én als docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector. Peter is sinds 2004 directeur/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (Lekz) en óók in tijden van corona met plezier én geïnspireerd aan het werk!