Bijna afgestudeerd als Hbo-verpleegkundige? Pas op voor de Zeefsteek!

Je bent bijna klaar met je Hbo-v, en als het mee zit dan studeer je deze zomer misschien wel af. Gefeliciteerd! Bijna je niveau 6 behaald! Wat nu?

Je eerste “echte” baan….

Mogelijk heb je via stages al een goede indruk gekregen van je toekomst en weet je exact waar je wil starten. De zorg schreeuwt om nieuw talent en overal word je met open armen ontvangen en de wereld ligt aan je voeten! Alhoewel is dat wel zo?

Nog steeds horen we de verhalen over teleurgestelde starters waarvan de hooggespannen verwachtingen rondom hun eerst baan toch niet zijn uitgekomen. De redenen zijn divers. Om er maar eens een paar te noemen:

  • Op dag 1 kom je hoopvol binnen, maar word je vluchtig begroet en mag je het verder zelf uitzoeken. “Je hebt toch een diploma, dan weet je wel wat de bedoeling is….”
  • Je wordt binnengehaald met de mooiste verhalen, en dan blijkt de werkelijkheid er toch iets anders uit te zien: “helaas kan je toch niet alleen maar trainingen te geven….”

Tot zover wat punten waarop sommige werkgevers zich nog kunnen verbeteren (en begrijp me niet verkeerd, heel veel werkgevers weten gelukkig wel hoe ze met nieuw talent om moeten gaan!)

Weet jij wat echt bij je past?

Maar ook als de werkgever het beste met je voor heeft wil zo’n eerste baan toch nog wel eens een mismatch blijken. Zoveel mogelijkheden, weet jij wat echt bij je past? Ik spreek nog regelmatig verpleegkundigen die achteraf gezien toch beter voor een andere werkplek hadden kunnen kiezen na het afstuderen. Zo blijkt salaris later toch niet het allerbelangrijkste, en niet voor iedereen is het ziekenhuis de beste werkplek.

Beste bijna Hbo-verpleegkundige, wat is voor jou echt belangrijk? Natuurlijk is een mooi startsalaris fijn. Maar denk ook na welke sector bij jou past: Het ziekenhuis staat bekend als inhoudelijk uitdagend  maar de ouderenzorg past misschien wel veel beter, zo ben je als hbo-v’er in de ouderenzorg vaak een van de dragende krachten kort op het MT en in het ziekenhuis een van de velen. Er is geen goed of fout, maar wat is het fijn als je eerste echte baan gelijk goed past, en de basis is voor een mooie toekomst!

We snappen de keuzestress, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Bij Lekz denken we graag met je mee! We kennen de successen, we kennen de missers maar vooral: wij kennen de markt! En: We delen graag onze kennis met jou! Het zou maar zo kunnen dat we samen tot een plan komen en direct de PASSENDE baan in de aanbieding hebben.

We helpen je graag om een misser te voorkomen. En om alle lezers in elk geval 1 misser te besparen: Word er in je eerste baan aan je gevraagd of je even langs wil gaan bij de andere afdeling om de Zeefsteek te halen dan is dat je ontgroening. Mijn advies: glimlach en loop alle afdelingen langs en vraag met een stalen gezicht naar de Zeefsteek 😊

 

Voor contact & onze vacatures.