ZZP Verzorgende IG, er wordt in elk geval over ze gesproken….

Niets zo veelbesproken in de zorg als de ZZP’er. En dat is meestal niet positief. De kritiek? Diploma’s zijn niet op orde, ze gaan alleen voor de gunstige diensten, de uurtarieven zijn te hoog en ze hebben hun verzekeringen niet op orde.

Net als veel andere discussies in Nederland lijken de voor- en tegenstanders zich steeds feller te uiten. Ook bij Lekz, met een focus op banen in de gezondheidszorg, worden we met deze discussies geconfronteerd. En in alle eerlijkheid, we snappen waar de kritiek vandaan komt. Bij navraag blijven voor ons soms diploma’s onvindbaar, horen wij schrikbarende uurtarieven en kandidaten beginnen soms te stamelen als we vragen naar een aansprakelijkheidsverzekering.

Maar het is jammer dat de rotte appels de beeldvorming zo sterk beïnvloeden. Er zijn namelijk ook heel veel ZZP’ers die hun zaken goed op orde hebben, een net uurtarief hanteren en hun werk met liefde en toewijding uitvoeren.

En vergeet niet, zorgorganisaties hebben deze ZZP’ers ook hard nodig, OOK als hun basisbezetting op orde is. Denk hierbij aan de vakantieperiodes, de opstart van een nieuwe afdeling of om een langdurig zieke op te vangen.

Bij Lekz hebben we ervoor gekozen om een vacature ZZP verzorgende IG alleen uit te zetten voor periode-opdrachten. Zo kunnen wij borgen dat we alleen kandidaten voorstellen die we als persoon geschikt achten, van wie de documenten op orde zijn en die tegen een schappelijk tarief ingezet willen worden.

Gelukkig zien we dat onze opdrachtgevers ook steeds bewuster omgaan met de inzet van ZZP’ers. Teams vangen steeds meer met elkaar op en voor de echte piekperiodes wordt er bewust gezocht naar een verzorgende IG ZZP. Organisaties stellen steeds vaker grenzen aan de uurtarieven en vraag- en aanbod komen zo in een gezonde balans. Bij Lekz juichen we dit toe. De basis moet bestaan uit loyale medewerkers in loondienst die hiervoor de waardering krijgen en bij piek is een ZZP’er een welkome aanvuling.

Bij Lekz verafschuwen we elke persoon die moedwillig diploma’s vervalst, ongegeneerd zijn- of haar uurtarief opdrijft en liefdeloos zorg verleent (als je dan überhaupt nog over zorg verlenen kan spreken). Maar “De gelegenheid maakt den dief”, is niet voor niets een bekend spreekwoord. Blijkbaar is er een stukje sturing en controle nodig om excessen uit te sluiten. Bij Lekz zijn we blij om te zien dat zorgorganisaties (en gelukkig ook veel concullega-bureaus) hier steeds meer regie op nemen. Ze stellen actief grenzen aan de tarieven en zorgen voor een goede controle van document. En wat blijkt? Met heel veel kandidaten is het dan heel fijn samenwerken.

Vanuit Lekz voelen wij ons verantwoordelijk voor een goede controle van alle documenten en begeleiden we de ZZP’er ook gedurende een opdracht. Dat laatste blijkt in de praktijk vaak maar met mate nodig als zorgorganisaties en ZZP’ers hun zaken goed op orde hebben. De samenwerking verloopt dan over het algemeen heel soepel en naar volle tevredenheid. Een goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen. Kortom, hulde aan de zorgprofessional in loondienst en respect voor de goede ZZP’ers!

Ben jij Verzorgende IG en sta je open voor ZZP verzorgende IG opdrachten? Vind jij het vanzelfsprekend dat je papierwerk op orde is en hanteer jij acceptabele uurtarieven? Dan komen we bij Lekz heel graag met jou in contact om te bespreken of we een passende periode-opdracht voor je hebben.

En laten we afspreken dat voor iedereen het verlenen van liefdevolle zorg een vanzelfsprekendheid is!

 

Vacatures ZZP Verzorgende IG