Zorg, corona en Kerst….

Gefeliciteerd, je werkt in de zorg. Bewust gekozen voor het ondersteunen van anderen!

Barre tijden

Weet je wat ons opvalt? In deze ‘barre’ tijden, zijn bijna alle collega’s zeer loyaal naar de organisatie, het team en de cliënten die ze onder hun hoede hebben. Hoe we dat weten? Ook al zijn er nog altijd veel vacatures, er wordt eigenlijk maar weinig gesolliciteerd. De meeste mensen blijven zitten en zijn helemaal niet met andere banen bezig. Geweldig toch?

Het lijkt of corona en alle maatregelen, dat voor een deel hebben veroorzaakt. Een schip in nood verlaten, dat doe je niet. Of het moet zo zijn, dat je contract stopt. Of als je het écht niet naar je zin hebt. In dat laatste geval is het zelfs goed als je daarvoor verantwoordelijkheid neemt!

Natuurlijk is het niet altijd leuk. Ook niet voor de mensen om je heen. Want wat is er nu mooier, dan met de Feestdagen tijd doorbrengen met je naasten! Zelfs onze heren Rutte en de Jonge, lijken te worstelen tussen de ruimte geven voor ontmoetingen, versus beperken van de risico’s.

Ach, ik weet niet beter

Mijn vrouw en één van de dochters, werken gewoon. Meestal of met Kerst, óf met Oud-Nieuw. Toen ik nog zelf in de zorg werkte, herinner ik me vooral de bijzondere sfeer op dat soort dagen. Zo gemoedelijk, zo’n dankbaarheid van de mensen aan wie je aandacht geeft. Dat maakte het vroege opstaan, het niet thuis kunnen zijn, tóch tot een prachtig alternatief. En stel je voor, dat je op een dag zelf oud zult zijn. En hoe mooi het dan is, dat er anderen zijn die je tegen die tijd willen helpen!

Eigenlijk zijn we heel trots op jou. Corona, of niet, Feestdagen of niet, jij bent er voor anderen. Alle lof!

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én als docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector. Peter is sinds 2004 directeur/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (Lekz) en is dol op z’n (klein)kinderen…..