Werken in de zorg? Wat een gedoe!

Radio aan. Wakker worden. Een van de eerste berichten ging weer over de zorg. Een onderzoek van NU’91 toonde aan, dat een groep mensen het werken in de zorg achter zich zouden willen laten.

Daarna het bericht van de Belastingdienst. Mensen die overuren gemaakt hebben a.g.v. de corona en die uitbetaald krijgen, worden niet ontzien als dat gevolgen heeft voor b.v. het wegvallen van huurtoeslag. Om nog maar te zwijgen van een plaatje op Facebook. KLM veel geld, horeca wat minder en de zorg moet het doen met applaus.

Plezier maar ook gedoe

werken in de zorgHet is dat je oorspronkelijk met plezier voor de zorg hebt gekozen. Je haalt er voldoening uit en hebt vast ook mooie momenten meegemaakt. Maar al het gedoe er omheen. Alle reacties overwegende, wordt je keuze voor het werken in de zorg dagelijks op de proef gesteld. Om het maar even niet te hebben over het risico op een besmetting. Hebben jullie er nog zin in? Heb jij er nog zin in?

Wat helpt?

Het heeft mij altijd geholpen om het niet te groot te maken. Als je op een dag één iemand blij weet te maken, dan voelt dat goed. Als ik vandaag van mooie momenten weet te genieten, dan kan ik ook weer tevreden gaan slapen. Maar je zou soms wensen dat je verder niet lastig gevallen wordt met allerlei gedoe.

Veel mensen die in de zorg werken, hebben vertrouwen in een goede afloop. Dat die zorg er óók nog is als zij die nodig hebben. Maar ook vertrouwen in een overheid die er óók voor hun is. Maar sommige dagen……..  pff, maar weer gauw aan het werk.

Iemand gelukkig maken!

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én als docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector. Peter is sinds 2004 directeur/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (Lekz).