Wereld Gezondheidsdag 7 april 2021

Op 7 april 2021, is het Wereld Gezondheidsdag. Aandacht voor zoals de organisatie het zelf omschrijft, “Building a fairer, healthier world”

Wat verwarrend

Als je even iets meer zoekt naar de motieven en het thema voor dit jaar, vind ik het verwarrend. Je leest over Covid, ongelijkheid in de wereld, maar ook over het thema Depressie.

Op de site van de WHO zelf, is het weer even anders verwoord. Kijk maar eens naar dit artikel  wat je via de navolgende link kunt bereiken:

https://www.who.int/campaigns/world-health-day/2021

Op de site en in het artikel, wordt nadrukkelijk gevraagd om leiders, mensen die samenwerken stimuleren in het streven naar een eerlijke en meer gezonde wereld. Er worden ook wat andere thema’s genoemd.

Voor ons is het simpel

De optelsom blijft voor ons simpel; we zijn niet alleen op de wereld!. Die wetenschap geeft je een zekere verantwoordelijkheid. Het belang van kennisdeling is groot en het levert aantoonbaar veel op. En mocht je dan met die blik naar Depressies kijken; 300 miljoen mensen wereldwijd en in Nederland (cijfers 2014) bijna 8 procent van onze bevolking die hiermee worstelt. Het zou mij niet verbazen, dat de vrijheidsbeperkende maatregelen dit percentage voor 2020/21 nog verder omhoog hebben gedreven. Dat weten we pas over een paar jaar.

Naar elkaar luisteren, de vraag achter een verhaal proberen te begrijpen. Niet wegkijken, maar je verantwoordelijkheid nemen en waar mogelijk bijdragen aan een betere wereld, dat is voor ons wat we elke dag proberen te doen. Niet alleen omdat het zo’n dag is. Maar het hele jaar door

.

Dit gezegd hebbende; iedereen die in de zorgsector werkt, voldoet toch dagelijks aan dit profiel?

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én als docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector. Peter is sinds 2004 directeur/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (Lekz) en óók in tijden van corona met plezier én geïnspireerd aan het werk! Ook op Wereldgezondheidsdag!