Van Wij Vragen, naar wat kunnen we voor JOU betekenen…..

De arbeidsmarkt krapte, vind ik nog altijd erg ondoorzichtig. Je hoort verhalen over grote tekorten. En bij sommige instellingen vind je ook heel veel vacatures. Maar als je anders durft te kijken, zie je ook veel mensen die graag in de zorg willen werken. Alleen de verkeerde opleiding hebben, of ….. we hebben daar al vaker over geschreven. Daarom dit keer een andere insteek.

Wij willen, wij vragen…

Vorige week; een zorginstelling nodigt ons uit. Er wordt nauwelijks op hun advertenties gereageerd. Of wij daar verandering in kunnen brengen.

Opvallend is dat deze zorginstelling al haar vacatures begint met een algemeen verhaal. Alle leuke onderwerpen waarmee je je zou kunnen onderscheiden, worden niet of nauwelijks genoemd.

En als je dan verder kijkt, valt het gewoon op dat de instelling VRAAGT. Wij vragen om…. En dan komt het. Als je zo’n tekst leest, merk je ook bij jezelf een soort treurnis. Allemaal in reactie op de standaardteksten van WIJ VRAGEN en Wij bieden…..

Wat kunnen we jou aanbieden?

Hoeveel leuker en spannender zou het zijn als je elke tekst zou beginnen met: Wat kunnen we voor jou betekenen? Of wij willen graag goed voor onze bewoners zorgen. Waar ben jij goed in en wat heb je onze bewoners te bieden?

Of zoek je een uitdagende functie? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken bij….

Heb jij ideeën hoe je de zorg voor ouderen met dementiële hindernissen inhoud kunt geven? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken! Met name om…..

Het lijkt een omslag, maar in feite probeer je veel meer te beschrijven wat je iemand aan ruimte kunt bieden om meer met zijn/haar kwaliteiten te doen. Mensen willen een uitdaging, zinvol werk. Hoeveel leuker is het als je dat kan bieden en dat al in de advertentietekst duidelijk weet te maken.

Ondertussen willen wij er best tussen zitten. Vinden we leuk om te doen. Maar hoeveel prettiger zou het niet zijn als werkgevers meer tijd besteden aan het maken van écht wervende teksten….

Van Wij vragen en bieden, naar hoe zouden we meer met jouw kwaliteiten kunnen doen!

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector en sinds 2004 directeur/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (Lekz)