Lekz helpt Brahim aan een dromedaris!

Begin januari heeft onze medewerker Denise een prachtige reis gemaakt naar Marokko, via de hoge atlas naar de Sahara, waar zij een aantal dagen overnacht heeft in de woestijn.

Deze reis heeft zij gemaakt onder leiding van gids Brahim Ouaouich die haar de mooiste plekken van de hoge atlas en de Sahara heeft laten zien.

Armoede

Tijdens deze reis heeft zij ook een hoop geleerd over de armoede waarin hij met zijn familie leeft, omdat zij ondanks hard werken geen salaris krijgen uitbetaald of te weinig om van te leven. De hotels van waaruit hij als gids werkt geven hem de kans om met toeristen in aanraking te komen om stenen en fossielen aan hen te verkopen. Als toeristen iets van hem willen kopen heeft hij inkomsten, voor het rondleiden van de toeristen krijgt hij geen geld.

Ontsnappen aan armoede dankzij een dromedaris

Er is een mogelijkheid om aan deze armoede te ontsnappen en dat is een eigen dromedaris die hij kan verhuren aan de hotels. Wanneer hij met zijn eigen dromedaris met toeristen naar een zonsopgang of zonsondergang in de Sahara gaat verdient hij €15,-, wanneer hij naar een kamp in de Sahara gaat voor een overnachting ontvangt hij €25,-. Dit is voor Brahim grote inkomsten.

Een dromedaris kost €2000,- en dat is nu voor Brahim een onmogelijk bedrag om zelf bij elkaar te sparen. Lekz is hiervoor in actie gekomen en heeft een groot deel van het bedrag gesponsord! Ook willen wij je vragen om hem te steunen, klein of groot elke steun is welkom.

Door deze gift is het mogelijk om de armoedespiraal te doorbreken en een menswaardig bestaan op te bouwen voor hem en zijn familie.

Het leven van Brahim

Brahim is 29 jaar, hij is geboren in de Sahara als nomade en is de middelste van 7 kinderen, 5 jongens en 2 meisjes. Toen hij 11 jaar was heeft zijn vader het gezin verlaten en de kudde met geiten, kamelen en schapen meegenomen.  Dat betekende voor zijn moeder met haar kinderen een heel hard bestaan van diepe armoede onder zware omstandigheden. Extreme warmte in de zomer met zandstormen en kou in de winter met weinig eten.

Door de komst van toerisme in de Sahara zijn zij in Merzouga, een klein dorpje aan de rand van de Sahara gaan wonen, om via deze toeristen aan inkomsten te komen. Brahim en zijn broers en zussen zijn nooit naar school geweest, zij kunnen dus niet arabisch lezen en schrijven. Wel spreken zij engels, spaans en frans, dit hebben zij geleerd van de toeristen.

Mocht je meer willen weten over Brahim dan kun je zijn naam, Brahim Ouaouich (spreek uit als Brahiem Wawish) googlen en vind je op Tripadvisor.com verschillende reviews over zijn werk als gids.

Dromedaris Lekz

Lekz doet mee aan dit geweldige project en sponsort een groot deel aan Brahim voor een dromedaris genaamd Lekz! Onze medewerker Denise gaat daarom ook a.s. 1 maart 2018 naar Marrakesh om het bedrag aan Brahim te overhandigen. Denise en Brahim gaan samen de dromedaris kopen en hiervan houden wij jullie op de hoogte, dus houd onze Facebookpagina goed in de gaten voor alle ontwikkelingen.

Alvast heel erg bedankt, ook namens Brahim en zijn familie.