Over energie in tijden van corona! Een andere baan misschien?

Sinds maart 2020, ziet ons leven er anders uit. Werken, sporten, uitgaan, vakantie; het is allemaal veranderd!

Overeind blijven

Zeg nu eerlijk; we hebben allemaal zo onze manieren om overeind te blijven. Waar de één lekker gaat sporten, gaat de ander uit eten, op vakantie of lekker een keer met vrienden uit. Maar sinds maart 2020, is dat allemaal niet meer vanzelfsprekend. Je mag/moet dus op zoek naar alternatieven. Een goed boek, Netflix, je huis opruimen…..

Herwaarderen kan veranderen

Feit is dat je op alle fronten de dingen die je normaliter doet, gaat herwaarderen. Zijn je huisgenoten wel leuk en interessant genoeg? Is je werkgever wel het bedrijf waar je inspiratie opdoet? Zijn je collega’s wel de meest prettige en ook écht geïnteresseerd in jou?

veranderen van baan

Juist na de fase van gewenning, het omschakelen naar individuele sporten, Netflix, een boek, kom je nog meer aan jezelf toe. Denkt na over de toekomst, de wereld en jezelf.

Natuurlijk ben je loyaal naar je werkgever en je collegae. En natuurlijk is het niet het meest logische, in onrustige tijden je contract beëindigen en overstappen naar een nieuw avontuur. Weer beginnen met soms een tijdelijke aanstelling.

Maar waarom niet?

Sterker nog; Kierkegaard, de filosoof, zei al lang gelden dat als je niet durft, je eigenlijk jezelf verliest (vrij naar…).

Durf te veranderen, durf door te groeien, durf jezelf te verbeteren. Doe iets met je talenten! Voorkom dat je uitdooft en geen energie meer krijgt van je werk!

Twijfels? Praat erover!

En wil je wel veranderen maar heb je last van starten op basis van een tijdelijke aanstelling? Praat er over! We pratehebben de laatste maanden al een paar keer meegemaakt, dat de nieuwe werkgever gelijk een vaste aanstelling verstrekte.

Dus wil je meer energie uit je werk halen? Kies dan voor meer doen met je talenten en ga op zoek naar een nieuwe uitdaging! We denken graag met je mee!

Geschreven door Peter Dijkstra. Peter was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O én als docent P&O verbonden aan een managementopleiding in de non-profitsector. Peter is sinds 2004 directeur/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (Lekz) en óók in tijden van corona met plezier én geïnspireerd aan het werk!

Onze vacatures                                Meer blogs                                    Over ons