Wat heb jij als Verpleegkundige aan LinkedIn?

Ben jij actief op LinkedIn? Wij merken dat er veel Verpleegkundigen actief zijn op Facebook, echter is Linkedin ook interessant voor personeel in de zorg. Wellicht leuk om van ons te horen waarom LinkedIn erg interessant voor je kan zijn.

Eigenlijk zijn er drie argumenten:

  • Op LinkedIn, zijn veel groepen te vinden. Omdat het in beginsel een zakelijk netwerk is, is de kwaliteit van de bijdragen hoog. Ik weet nog goed dat we een vraag hadden. Of er organisaties in de ouderenzorg waren, die concrete ervaring hadden met de overname van een Klooster-Bejaardenoord. Binnen een dag hadden we 10 waardevolle reacties. Maar werkelijk alles kan je vragen en je krijgt in bijna alle gevallen een uitstekend antwoord of een verwijzing waar je je informatie kan vinden.

 

  • Onderdeel van je eigen ‘Profiel” is, dat je je netwerk om referenties kan vragen. Wij checken altijd wat mensen over je schrijven. Of welke kwaliteiten ze je toedichten. Als je denkt dat dit nauwelijks bekeken wordt; nee, zelfs binnen zorginstellingen wordt steeds meer een check gedaan. Als mensen heel neutraal of niet over je schrijven, dan laat je een kans liggen. Heb je (nog) geen netwerk; je kunt dat snel krijgen of vergroten door een bijdrage te leveren aan een discussie binnen een groep waarin je participeert. Dan valt de kwaliteit van je reactie op. En reken er op, dat als die goed is, dat mensen heel graag een connectie met je willen aangaan.

 

  • Tot slot; je bouwt zo al snel een netwerk op. Informatief wanneer nodig, zoals hierboven beschreven. Maar stel je zoekt een oud-collega, of je komt zonder werk te zitten. Ook voor dat soort zaken is LinkedIn een uitstekend bindmiddel. Er zijn al zoveel mensen die via LinkedIn aan een andere baan zijn gekomen. Je laat ook hier kansen liggen als je geen gebruik maakt van LinkedIn.

Tot slot; als ik het zo teruglees, zou je haast denken dat wij aandelen van LinkedIn hebben. Niets is minder waar. We gebruiken sinds 2007 (nu dus 11 jaar) dit medium en we hebben er al zoveel uitgehaald.

Probeer het maar eens; wij zijn benieuwd naar wat het jou gaat brengen!

 

Klik hier voor het LinkedIn profiel van LEKZ