Keuzestress bij het vinden van een nieuwe baan?

Wat een leuke, gezellige en enthousiaste verpleegkundige! Gisteren sprak ik haar op een terras in de Randstad. De energie spatte er van af! Na haar opleiding, was ze gestart als verpleegkundige in de thuiszorg. Best een bijzondere keuze. En nog altijd zou ze nog niet denken over veranderen, als zij en haar partner niet gingen verhuizen. Maar toen…..

Plaatste ze haar CV op twee job sites. En werd overspoeld door reacties. Instellingen, intermediairs, uitzendbureaus. Allemaal met de mooiste aanbiedingen. Hoe pak je zoiets aan? Zij was even de weg kwijt.

Als je zo iemand tegenkomt, wil je maar één ding. Iemand goed van advies dienen. Omdat te kunnen doen, heb ik haar van alles gevraagd. Het persoonlijke contact bij de mensen thuis vond ze geweldig. Net even iets extra’s doen óók (sorry baas). Maar naast de band met ‘haar’ klanten, was ze ook geïnteresseerd in wondzorg, katheteriseren en wilde ze haar kennis en ervaring graag aan anderen overdragen. Kijk, dan ontstaat er een beeld. Zij weet wel degelijk wat ze wil, maar door al die aanbiedingen, weet ze niet goed waar ze dit binnen kan halen.

Keuzestress; hoe pak je dat aan?

Maak vooraf een lijstje voor jezelf, waarin je de belangrijkste dingen probeert te verwoorden. Soort organisatie (bestaand, nieuw, hoe schrijft de pers over ze), wat voor werk doen ze en hoe ziet hun site er b.v. uit. Word je blij van hun? Wat voor uitdaging hebben ze voor je? Als er de woorden flexibel en enthousiast in staan, zijn ze dat vaak niet. Kijk goed naar het team. Werken ze al lang samen? Hoe gaan ze om met nieuwkomers? Allemaal details waar jij als zoekende, moet pakken wat voor jou belangrijk is. Maak dan een soort top 10. Voor de verpleegkundige die ik gisteren sprak, zou dat dus zijn:

  1. Zoveel als mogelijk een vaste groep ‘klanten’
  2. Een zekere vrijheid om ook nog eens iets extra’s te mogen doen
  3. Doorleren (wondzorg, etc.)
  4. Maar ook kennisoverdracht.

En dan? Neem bij elk gesprek wat je over een nieuwe baan hebt, zo’n lijstje mee. Vraag!!

In deze tijd zijn er meer banen dan kandidaten. Je hebt het dus écht voor het kiezen. Hoe mooi het ook verpakt wordt; jij bent degene die het roer in handen heeft. Vraag, streep af en laat je overtuigen. Maar blijf in alle gevallen goed nadenken en pak niet zomaar een baan als het je voorgelegd wordt. Daarvoor is het te belangrijk.

Keuzestress? Laat je dat niet gebeuren! Ervaar het als keuzevrijheid!

 

Peter Dijkstra was een groot deel van zijn werkzame leven hoofd P&O in de non-profitsector en sinds 2004 Partner/senior Consultant bij een werving & selectiebureau (LEKZ)

Meer over Peter vind je hier.