Van Hard werken naar Bewust werken

Mooi initiatief! Van hard werken naar bewust werken!

Het leuke van ons vak, is dat we voor veel verschillende organisaties werken. Organisatie zijn net als mensen. De één spreekt je meer aan dan de ander! Bijna altijd gaan we op bezoek en krijgen zo veel indrukken mee….

Recent was ik op bezoek bij een bevlogen Locatiemanager. Bevlogen ja. In zijn vrije tijd had hij, Peter Westerhof, samen met één van zijn naaste collega’s, Jean-Luc Spaninks, een boek geschreven. Van Hard werken naar Bewust werken. Je kunt het zo op internet vinden, het is nog te bestellen.

In de kern komt het er op neer, dat jij als medewerker zó ontzettend belangrijk bent! Dit tweetal legt nog eens goed uit waarom.

Voor een leidinggevende betekent het; stel je mensen (medewerkers) centraal. Niet als makkelijk te gebruiken term, maar geef het inhoud. Zorg dat je medewerkers zich gesteund weten, zich waardevol voelen en zorg er vooral voor, dat ze écht plezier in hun werk hebben. Dat moet je tot dagtaak rekenen!

Pas dan komt kennis, kunde en vaardigheden tot recht. En als je dat als medewerker ervaart, dan neemt je betrokkenheid toe omdat je je gehoord en gewaardeerd weet. En als dat proces gaat lopen, dan heeft iedereen daar plezier van. Jij zelf in de eerste plaats als medewerker, maar snel daarna óók collega’s  én cliënten (en diens familie en naasten). Mooi toch?!

Zo zie je maar weer eens. Niet iedere organisatie is hetzelfde. Dit boek, deze passie, is vanuit oprechte betrokkenheid geschreven. Voor zo’n organisatie en voor zo’n leidinggevende wil je toch graag werken?

Mocht je het lastig vinden om zo’n organisatie te vinden, met óf zonder boek, laat het dan aan ons weten. Dan zoeken we met je mee en als we het niet helemaal zeker weten, dan gaan we bij de instelling op bezoek om je zo goed mogelijk te kunnen informeren. Doen?

En ondertussen, veel plezier in je werk!

Peter Dijkstra
Peter werkt sinds de oprichting in 2007 met veel plezier als Consultant voor LEKZ.