Gediscrimineerd tijdens de sollicitatieprocedure?

Als je er écht op gaat letten, wanneer wordt er niet gediscrimineerd?

Wanneer is iets discriminerend?

Het zit soms ook in hele kleine dingen. Iemand passeren of juist wegkijken. Wanneer doe je het wel, wanneer niet? En waarom doe je het bij de één wel, en bij de ander niet? Is dat óók een vorm van discriminatie?

Iedereen heeft zo zijn/haar voorkeuren. Als je daaraan toegeeft en anderen minder ziet staan, ben je dan aan het discrimineren? En hoe bewust doe je dat eigenlijk? Als je erover na gaat denken, komt het vaker voor dan je jezelf realiseert…..? Of moet je het juist simpeler houden?

Onze ervaring

Ik kreeg laatst bij een interview de vraag of wij in ons werk – werving & selectie – ook met discriminatie te maken hebben. En zo ja, wat we daar dan aan doen. Bij elke opdracht vragen we nadrukkelijk door over de voorkeuren van werkgevers. In bijna alle gevallen, mag je die soms nog wat opvoeden. Ons uitgangspunt is heel eenduidig en helder. Je moet iedereen willen ontmoeten om te ‘beoordelen’ of iemand geschikt is voor een functie. Pas in het échte ontmoeten, kan een beoordeling plaatsvinden of de baan bij je past. Of het moeten hele harde criteria zijn. Een Hbo-opleiding is toch écht een met een Diploma afgeronde Hbo-opleiding. Maar óók daar loont het om bij een mogelijke opdrachtgever, door te vragen naar Hbo-niveau of een afgeronde Hbo-opleiding. Want er zijn veel mensen die wél het werk- en denkniveau hebben….

Leeftijdsdiscriminatie gebeurt te veel..

Zo zie je maar. Iedereen boven de zeg 55/60 jaar een etiket opplakken is oneerlijk. Het gebeurt veel weten we. Maar wil je niet discrimineren – en dat moet altijd je uitgangspunt zijn – stuur dan aan op een ontmoeting. Pas dan neem en geef je de gelegenheid om mensen te leren kennen. Je hebt tegenwoordig mensen van 20 die zich al ouwelijk gedragen. Net zoals je zestigers hebt, die zich fris en fruitig gedragen en dat óók zijn! Dat is de boodschap die we graag uitdragen. En niet alleen dat. We proberen er ook naar te handelen. Maar óók wij zijn gewone mensen. Met hun fouten, hun leerpunten….maar een beetje zendeling proberen we altijd te zijn.

Iedereen, jong, oud, zwart, wit, gehandicapt….iedereen is een ontmoeting waard.

Laten we dat maar eens als uitgangspunt voor 2018 nemen.

Alvast de beste wensen, team LEKZ.

 

Ben jij wel eens gediscrimineerd tijdens de sollicitatieprocedure? Deel het met ons! Dat kan via of op onze facebookpagina: klik hier