Arbeidsmarkt in beweging!

De geleerden voorspelden het al veel langer. Er is gewoon een tekort aan vakmensen!

Per regio zijn er nog wel verschillen, maar over het algemeen is het tekort aan Verzorgenden (IG) in de ouderenzorg wel erg snel aan het oplopen. Zeker als je het in perspectief zet. Het aantal ouderen zal blijven oplopen en de gemiddelde leeftijd stijgt ook nog altijd. Wat betekent dat voor jou?

Allereerst dat er wat te kiezen valt. Ben je Verzorgende en heb je het niet naar je zin, onderzoek dan waaraan dit ligt. Is het de organisatie die je steeds meer tegenstaat? Is het je leidinggevende? Of juist het ontbreken daarvan? Of is het je team wat je parten speelt? Je kan kiezen om het bespreekbaar te maken, maar als je dat al gedaan hebt en er gebeurd verder weinig mee, denk dan eens aan een andere organisatie. Waarom wij daaraan meewerken? ’t Is voor je welzijn en motivatie zó belangrijk dat het goed met je gaat! Met plezier naar je werk gaan, betekent dat je het langer volhoudt en dat je cliënten dat goed merken. Jij blij, zij blij!

Maar het tekort biedt óók kansen voor mensen die met een andere vooropleiding, juist nog niet aan het werk zijn. Wij organiseren op dit moment met een landelijke opleider, een bijscholing voor mensen met een SPW-achtergrond. Waar b.v. de Kinderopvang soms even minder mensen nodig heeft, zo kan je met deze bijscholing als Verzorgende aan de slag. Zo weet je tenminste dat de kans op een betaalde baan, behoorlijk toeneemt. Dus ook lijken die bewegingen op de arbeidsmarkt soms zorgwekkend, het biedt altijd kansen. Ook voor jou!